Frans magazine verft blank model donker

Het Franse modemagazine Numéro heeft voor flinke opschudding gezorgd door een blank model te gebruiken in een fotoshoot met de naam ‘African Queen’. Dat meldt The Daily Mail.

Ondria Hardin, een 16-jarig Amerikaans model met blond haar en blauwe ogen, is voor de shoot donker geverfd. Critici vinden het onbegrijpelijk dat voor de fotoshoot, die te zien is in het maartnummer van Numéro, geen model met een donkere huidskleur is ingehuurd. Op Twitter verschenen talloze boze reacties. Zo twitterde Jaeda  Laurez: “16 year-old white model Ondria Hardin. Painted brown. Black girls can’t even get work as African…”

Volgens Numéro is de fotoshoot een ‘artistiek statement’ van fotograaf Sebastian Kim. Hij zou met de foto’s juist de mix van verschillende culturen in onze samenleving hebben willen uitdrukken. Dat is ‘juist het tegenovergestelde van discriminatie’, aldus Numéro in een verklaring.

Benieuwd naar de foto’s? Bekijk ze op de website van The Daily Mail.

Lees ook:Transseksueel model naakt in Vogue
Lees ook:Lara Stone klaagt Franse Playboy aan
Lees ook:“Vanessa Paradis liet douchescène Depp schrappen”
Lees ook:Française Camille Rowe is Angel voor Victoria Secret
Lees ook:Advertentie L’Oréal verboden in Engeland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>