John Galliano riskeert celstraf (met video)

Het Franse modehuis Dior heeft zijn hoofdontwerper John Galliano ontslagen. De Britse designer werd vorige week in zijn woning in Parijs gearresteerd, omdat hij antisemitische opmerkingen naar een stel zou hebben gemaakt in een restaurant. Kort daarop verschenen amateurbeelden op internet, waarop een dronken Galliano zegt dat hij “van Hitler houdt” (zie onderstaande video). De beelden zijn gemaakt in café La Perle, in de Parijse wijk Le Marais.

De 50-jarige ontwerper moet zich binnenkort voor de Parijse rechtbank verantwoorden voor zijn racistische uitlatingen, zo melden diverse Franse media. Hij riskeert een celstraf van zes maanden en een boete van 22.500 euro.


Galliano heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag, maar ontkent dat hij antisemitische opmerkingen heeft gemaakt. ”Voor antisemitisme en racisme is geen plaats in onze samenleving”, aldus de ontwerper in een verklaring die zijn advocaat naar buiten heeft gebracht. “Ik bied mijn onvoorwaardelijke excuses aan voor mijn gedrag als dat mensen heeft gechoqueerd.”

De modeshow van Dior op de Paris Fashion Week gaat gewoon door. Vrijdag wordt de nieuwste herfst-wintercollectie van het Franse modehuis geshowd.

Lees ook:John Galliano geschorst door Dior na arrestatie
Lees ook:Raf Simons neemt stokje Galliano over bij Dior
Lees ook:Christophe Decarnin weg bij Balmain
Lees ook:Edith Piaf poseert voor Dior
Lees ook:Modeontwerper Galliano toegelaten tot Frans erelegioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>