John Galliano geschorst door Dior na arrestatie

Ontwerper John Galliano is door het Franse modehuis Dior geschorst na zijn arrestatie in Parijs. De Britse designer werd afgelopen vrijdagochtend in zijn woning in de Franse hoofdstad opgepakt, omdat hij de avond daarvoor anti-semitische opmerkingen naar een stel zou hebben gemaakt in een restaurant.

Modehuis Dior heeft zijn belangrijkste ontwerper daarop op non-actief gesteld. “Dior heeft een ‘zero tolerance’-beleid voor racistische of antisemitische uitlatingen”, aldus het Franse modehuis in een verklaring. Galliano zelf liet eerder weten dat zijn uitbarsting kwam door stress voor de nieuwe Dior-modeshow, die volgende week plaatsvindt tijdens de Fashion Week in Parijs. Zijn advocaat ontkent echter dat hij racistische opmerkingen heeft gemaakt. Of de Dior-show volgende week doorgaat nu Galliano is geschorst, is nog maar zeer de vraag…

Lees ook:John Galliano riskeert celstraf (met video)
Lees ook:Raf Simons neemt stokje Galliano over bij Dior
Lees ook:Christophe Decarnin weg bij Balmain
Lees ook:Edith Piaf poseert voor Dior
Lees ook:Mila Kunis in Parijs voor campagne Dior

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “John Galliano geschorst door Dior na arrestatie

  1. Jan Zwak

    John Galliano is een man die zijn tijd zover vooruit is, dat wij gewone stervelingen hem niet altijd kunnen begrijpen. John Galliano is een waar genie. Wat hij zei over Hitler enz. kunnen wij echter niet serieus nemen. Hij was werkelijk stomdronken.Het is in mijn ogen heel erg bekrompen van Dior hem te ontslaan. Mij zijn ze als klant nu kwijt. Ook is het misselijk deze arme man uit te dagen en alles te filmen en op you tube te zetten.

      /   Reply  / 
  2. jan missoul

    Galliano zou beweerd hebben dat hij Hitler graag mocht. Een bedenkelijke uitspraak uiteraard maar wat moeten we dan denken van Napolen, Danton, Robespierre, Marat … om maar enkele Franse massamoordenaars te noemen ? In de oude Sovjet-Unie was men nog zo fatsoenlijk om dictators als Staline te verguizen. Maar aan de Franse nationale ‘helden’ mag natuurlijk niet geraakt worden. Twee maten, twee gewichten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>