Franse fotografe (26) vermoord in Centraal Afrika

journaliste

De Franse journalist en fotografe Camille Lepage is vermoord in Centraal Afrika. Haar lichaam werd gevonden in een auto in de westelijke regio Bouar. De jonge journaliste werkte behoorlijk hard aan de weg en had al gepubliceerd in The Guardian, Le Monde, The Sunday Times, The Washington Post, Wall Street Journal en de BBC. De U.N. Security Council stelt een onderzoek in.

Het laatste teken van leven kwam op 6 mei, toen Lepage twitterde: “Travelling with the anti-balaka to Amada Gaza, about 120km from Berberati.” De Franse overheid vermoedt dat de journaliste met opzet is vermoord.

In de voormalige Franse kolonie is het erg onrustig en chaotisch sinds de islamitische Seleka-rebellen vorig jaar maart de macht grepen. Hun geweld tegen de christelijke bevolking, die de meerderheid uitmaakt van de Centraal-Afrikaanse Republiek, heeft geleid tot een golf van wraakacties.

In het conflict vielen al duizenden doden. Franse en Afrikaanse militairen proberen er de rust te doen terugkeren, maar slaagden daar de afgelopen maanden niet in. De veiligheidssituatie in het land is nog altijd erg slecht.

 

Lees ook:Franse militair in Tsjaad draait door
Lees ook:Meer dan 80% bang voor een Islamitische aanslag
Lees ook:Bin Laden bedreigt Frankrijk in audiotape
Lees ook:Steeds meer geweld tegen vrouwen
Lees ook:In hoeveel landen is het Frans de officiele taal?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>