DSK niet vervolgd voor aanranding

Dominique Strauss-Kahn wordt niet vervolgd voor de poging tot verkrachting van de Franse schrijfster en journaliste Tristane Banon. Feministen in Frankrijk hebben donderdag woest gereageerd op het nieuws. Toen bekend werd dat DSK niet vervolgd wordt, ontstond een spontane protestactie bij het Palais de Justice in Parijs. Daarbij was Banon ook aanwezig; ze hield een toespraak.

De Française zegt dat Strauss-Kahn haar in 2003 tijdens een interview heeft geprobeerd te verkrachten. ‘DSK’ zou haar hebben “besprongen als een chimpansee”, aldus Banon. De oud-IMF-topman ontkent de beschuldigingen. Hij heeft toegegeven dat hij Banon heeft geprobeerd te zoenen, maar zegt dat hij verder niet heeft aangedrongen toen de schrijfster aangaf dat ze er niet van gediend was.

Het Openbaar Ministerie in Frankrijk heeft besloten om Strauss-Kahn niet te vervolgen, omdat er geen bewijs voor verkrachting is. Dat bewijs is er wel voor een mogelijke aanranding, maar daarvoor is de zaak inmiddels verjaard.

Bron: Le Parisien. Foto: Marie-Lan Nguyen/Wikimedia Commons.

Lees ook:Parijse justitie opent onderzoek Strauss-Kahn
Lees ook:Confrontatie Strauss-Kahn en Banon voor de rechter
Lees ook:Aanklacht tegen DSK ingetrokken
Lees ook:Strauss-Kahn: ‘Ik beging een morele fout’
Lees ook:Depardieu speelt DSK in film over seksschandaal

1 Reacties // Reageer

One thought on “DSK niet vervolgd voor aanranding

  1. Yoep

    Al draagt DSK een gouden ring hij is en blijft een frans man. Het blimaar eens te meer dat wanneer je dus geld heb je met heel veel weg kunt komen. Hij zegt dat hij niet verder heeft aangedrongen, maar het bespringen van iemand is volgens mij redelijk opdringerig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>