Confrontatie Strauss-Kahn en Banon voor de rechter

Dominique Strauss-Kahn en Tristane Banon, de Franse journalist/schrijfster die de oud-IMF-topman van een poging tot verkrachting beschuldigt, moeten voor de rechter verschijnen. Dat heeft de openbaar aanklager in Parijs vrijdag bekend gemaakt, zo meldt de Franse nieuwszender TF1.

De 32-jarige Banon deed enkele maanden geleden aangifte tegen Strauss-Kahn. De 62-jarige Fransman zou haar in 2003 tijdens een interview hebben geprobeerd te verkrachten. DSK ontkent de beschuldigingen van de schrijfster en heeft haar op zijn beurt ook aangeklaagd, wegens laster. De openbaar aanklager in Parijs heeft nu besloten dat de twee samen voor de rechter moeten verschijnen, om hun verhaal te doen.

Het is nog niet bekend wanneer Banon en Strauss-Kahn voor de rechter moeten verschijnen.

Foto: Marie-Lan Nguyen/Wikimedia Commons.

Lees ook:Parijse justitie opent onderzoek Strauss-Kahn
Lees ook:DSK niet vervolgd voor aanranding
Lees ook:Depardieu speelt DSK in film over seksschandaal
Lees ook:‘Strauss-Kahn leeft gescheiden van vrouw’
Lees ook:Strauss-Kahn: ‘Ik beging een morele fout’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>