Familiefilm Du Vent dans mes Mollets

Wil je deze kerst met je gezin naar de bioscoop? Een tip: de komische familiefilm Du Vent dans mes Mollets van de Franse regisseur Carine Tardieu.

De film, die gebaseerd is op het boek van Raphaële Moussafir, gaat over de negenjarige Rachel Gladstein. Zij wordt overstelpt met aandacht en liefde door haar bezorgde moeder (Agnès Jaoui), haar ietwat cynische vader (Denis Podalydes) en excentrieke oma, met wie ze haar kamer deelt. Ze droomt ervan lid te worden van Barbies fanclub en de beste vriendin te worden van haar populaire klasgenootje Marina Campbell, want haar moeder is dood en haar vader is een Engelse lord. Omdat Rachel met haar schooltas slaapt en soms nog in bed plast, besluit haar moeder dat ze naar een psycholoog (Isabella Rosselini) moet.

Op school heeft ze het ook al niet gemakkelijk. Haar juf heeft het voortdurend op haar gemunt maar gelukkig raakt ze bevriend met de onverschrokken Valérie, met wie ze schaamteloos de volwassenen om hen heen bespiedt: de geheime escapades van hun juf, de onzekerheden en het verdriet van hun ouders.

Du vent dans mes mollets. Regie: Carine Tardieu. Met: Isabella Rossellini, Isabelle Carre, Denis Podalydès. Genre: Komedie, drama. Lengte: 89 minuten.
De film draait nu in de bioscoop. Bekijk de filmagenda.

Lees ook:41ste Saint-Denis Festival van start
Lees ook:Elise (3) terug in Frankrijk
Lees ook:Filmrecensie: Pieds Nus
Lees ook:Franse sterrencast in Woody Allen-film
Lees ook:Filmrecensie Midnight in Paris

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>