Elise (3) terug in Frankrijk

Elise is terug in Frankrijk. Al weken berichten de Franse media over de 3-jarige peuter uit Arles. Ze werd drie weken geleden ontvoerd door ‘handlangers’ van haar Russische moeder; haar Franse vader liep tijdens die actie de nodige klappen op.

Daarna dacht men dat Elise in Rusland verbleef, maar zondag vond haar vader haar spoor terug in Hongarije. Vandaag keerden ze samen terug in Frankrijk.

Het is een ingewikkeld verhaal rondom deze ontvoering. In 2007, na de scheiding van haar ouders, werd Elise al een keer meegenomen naar Rusland. Haar vader haalde haar terug naar Frankrijk en sinds het najaar van 2008 woont ze bij hem in Arles (departement Bouches-du-Rhône). Maar haar moeder, die momenteel in Rusland woont, wil haar ook.

De vader van Elise heeft een aanklacht tegen de moeder ingediend, maar zegt nu dat hij zoekt naar de oplossing die voor Elise het beste is: een situatie waarin ze haar vader én haar moeder regelmatig kan zien. Hij zal zijn aanklacht intrekken als dat een soepeler afhandeling van deze zaak met zich meebrengt, heeft hij gezegd.

Elise’s moeder zit in voorarrest in Budapest en komt daar woensdag voor de rechter. De Franse autoriteiten hebben aangekondigd dat ze “samen met Rusland” naar een goede oplossing willen zoeken voor Elise.

Bron: Le Figaro

Lees ook:Dépardieu terug naar Frankrijk
Lees ook:Moeder Carla Bruni opgenomen in ziekenhuis
Lees ook:Jongetje (3) overlijdt in wasmachine
Lees ook:Speciale première documentaire Babies
Lees ook:Familiefilm Du Vent dans mes Mollets

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>