Filmrecensie: Copacabana

1279719902Copacabana. Het is de titel van verschillende films en een beroemde musical. Maar anno 2010 is er een geheel nieuwe film gemaakt met dezelfde titel, maar met een compleet ander verhaal. De nieuwe Franse film van regisseur Marc Fitoussi gaat over de vrolijke en excentrieke Babou (gespeeld door Isabelle Huppert), die werkloos is, maar zich nooit zorgen maakt over haar sociale status. Wanneer ze ontdekt dat haar dochter Esméralda (gespeeld door Lolita Chammah, die in het echte leven ook de dochter van Isabelle Huppert is) haar niet op haar huwelijk wil uitnodigen omdat ze zich voor haar moeder schaamt, besluit Babou haar leven te beteren.

Ze krijgt een baan in het Belgische Oostende, waar ze timeshare appartementen gaat verkopen. Ze blijkt er erg goed in te zijn, maar wordt buitengesloten door haar collega’s, die niets moeten hebben van haar excentrieke levensstijl. Babou wil er echter alles voor doen om het respect van haar dochter terug te winnen en haar een waardig huwelijkscadeau te geven. Zal dit haar lukken? Hoewel Babou erg onhandig en naïef is en er zelf schuldig aan is dat haar leven eigenlijk een rotzooitje is, heb je als kijker toch veel sympathie voor haar. Ze heeft het hart op de juiste plaats en zorgt voor de meeste humor in de film. Het is geen komedie waarbij je over de grond rolt van het lachen, maar evengoed een geslaagde film. En erg leuk om Isabelle Huppert en Lolita Chammah samen in een film te zien, waarin de -soms complexe- band tussen moeder en dochter centraal staat.

Op de première-avond van Copacabana op 25 november organiseert filmtheater Rialto in Amsterdam een Braziliaanse avond. Jij kunt daarbij zijn! Klik hier voor de prijsvraag, waarmee je vrijkaarten kunt winnen.

Copacabana. Regie: Marc Fitoussi. Met: Isabelle Huppert, Lolita Chammah, Aure Atika, Noémie Lvovsky. Genre: Komedie. Lengte: 107 minuten.
De film draait vanaf donderdag 25 november in verschillende bioscopen in Nederland.

Lees ook:Win DVD Copacabana!
Lees ook:Win vrijkaarten voor première Copacabana!
Lees ook:Win DVD Copacabana!
Lees ook:Nieuwe Franse film: Les Bureaux de Dieu
Lees ook:Moeder overleden anorexiamodel pleegt zelfmoord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>