Cinema: Le Chat Botté en andere nieuwe Franse films

Deze week gaan er drie Franse films in première: het filmische drama A l’Aventure van Jean Claude Brisseau, de comedy Safari van Olivier Baroux en de animatiefilm La Véritable Histoire du Chat Botté van Jérôme Deschamps etc.

Als zijn vader sterft, erft de jonge molenaar P’tit Pierre een rare kat. Een kat die mensentaal spreekt en over magische krachten lijkt te beschikken dankzij het prachtige paar laarzen dat hij draagt. Deze praatjesmaker, zanger en danser heeft er alles voor over om zijn nieuwe baasje, die hopeloos verliefd is op prinses Manon, te helpen haar te veroveren. Maar de akelige kamerheer van de Koning probeert daar een stokje voor te steken. Voilà het verhaal van de nieuwe filmversie van De Gelaarsde Kat: een mooie animatiefilm voor kinderen en volwassenen.

In Safari valt er een hoop te lachen. Zes Franse toeristen willen Zuid-Afrika ontdekken tijdens een safari die georganiseerd wordt door Richard Dacier (gespeeld door Kad Merad). Niet wetend dat het ruim dertig jaar geleden is dat hij een voet in de jungle heeft gezet. En… dat hij bang is voor dieren! Klik hier voor de trailer.

In A l’Aventure laat een jonge vrouw (Carole Brana) alles achter zich om een nieuw leven te beginnen. Nieuwe ontmoetingen leiden haar naar onverwacht leuke gebeurtenissen, maar brengen haar ook op de drempel van het bovennatuurlijke.

Bron: L’Internaute Cinéma

Lees ook:Kinderjaren: films van François Truffaut
Lees ook:Saint Richard
Lees ook:Frankrijk ontdekt vintage kamperen in oude caravans
Lees ook:Cinema: Ik moet je iets vertellen
Lees ook:Expositie over Brigitte Bardot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>