Grootste babysterfte in Frankrijk

Frankrijk heeft de hoogste babysterfte in Europa, aldus Bericht op WetenschapsNieuws.nl. Dit blijkt uit EURO-PERISTAT-II, een groot Europees vergelijkend onderzoek van gezondheidsuitkomsten van moeders en baby’s in 25 EU-landen en Noorwegen. In Frankrijk en Letland sterven elf op de duizend kinderen. Met nog geen vijf sterftegevallen per duizend geboortes scoren Luxemburg, Slowakije en Spanje het beste van alle Europese landen.

TNO heeft in samenwerking met het Franse INSERM, de sterftecijfers uit het peiljaar 2004 van baby’s voor, tijdens of direct na de geboorte tussen 26 Europese landen vergeleken. Het vorige PERISTAT-onderzoek had 1999 als peiljaar. Toen had Nederland het hoogste sterftecijfer van 15 EU-landen.

Lees ook:Frankrijk krijgt meeste asielaanvragen van Europa
Lees ook:Franse vrouwen kopen meeste verzorgingsproducten
Lees ook:Samenwerking Frankrijk en Nederland tegen vrouwenbesnijdenis
Lees ook:Franse mannen hebben de grootste!
Lees ook:Frankrijk op 46ste plek van gelijkheid man en vrouw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>