WIN woordenboek Populair Frans!

PopulairFransNederlands“As-tu une araignée au plafond?” Wie hier denkt dat de Fransman die dit zegt, vraagt of je een spin op het plafond hebt zitten, heeft dit boekje écht nodig: het woordenboek Populair Frans – Nederlands. Op school heeft bijna iedereen braaf het standaard-Frans geleerd, maar als tijdens een vakantie in Frankrijk ineens woorden als meuf en godasse voorbijkomen, raken velen de weg kwijt. Gelukkig is er nu een woordenboek voor het argot. En ik mag maar liefst vijf exemplaren weggeven!

Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op dit leuke en handige boekje is de volgende prijsvraag beantwoorden:
“Giovanna, elle a du chien.” Wat wordt hier gezegd over Giovanna?
A) Ze heeft een hond.
B) Ze heeft sexappeal.
C) Ze heeft een rotleven. 

Weet jij het antwoord, stuur dan een mail naar de redactie: [email protected] Vergeet niet je adresgegevens erbij te vermelden. Inzenden kan t/m 20 juli 2010. De winnaars krijgen het woordenboek Populair Frans – Nederlands thuisgestuurd. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.
Update 10/07: Ik krijg erg veel foute antwoorden per mail binnen, dus ik help jullie een handje: het gaat om de uitdrukking “avoir du chien” (let vooral op het woordje ‘du’, er staat niet ‘un’).

Populair Frans – Nederlands. Woordenboek van het Frans dat u op school nooit leerde. Uitgegeven door Arti-Choc. Met (grappige) tekeningen van Ronald Kronenburg. Aantal pagina’s: 201. Prijs € 18,95. Te koop in de boekwinkel en te bestellen via www.arti-choc.info

Lees ook:Win reisgids 100% Parijs!
Lees ook:Win DVD-box Franse Filmkomedies!
Lees ook:Win DVD-box Jacques Tati Collectie!
Lees ook:Win DVD-box Juliette Binoche!
Lees ook:Win schort Haute Cuisine!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>