In Archiac in de Franse regio Poitou-Charentes (aan de Atlantische kust) is onlangs het “Maison de la Vigne et des Saveurs” (het ‘Huis van de Wijngaarden en Smaken’) geopend. Het centrum bevat een omvangrijke wijncollectie, afkomstig van 36 producten, die een goed beeld geven van de wijnbouw in deze regio.
Naast een tentoonstelling van de producten, kun je hier van alles leren over de verschillende fases van de wijnproductie, vanaf de wijnbouw tot het bottelen. Een apart gedeelte van het centrum is gewijd aan ‘smaken’. Hier kom je alles te weten over acht delicatessen met internationale bekendheid (o.a. honing, saffraan en foie gras). Er worden ook proeverijen, workshops en kookcursussen gegeven.
“Maison de la Vigne et des Saveurs” is van juni tot oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur. Van november tot mei is het centrum van maandag t/m vrijdag geopend van 15.00 tot 19.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis. Meer info: www.maisondelavigneetdessaveurs.com
Lees ook:Culinaire hoogtepunten tijdens wintersport in Franse Alpen
Lees ook:18e editie culinair evenement ‘Gastronomades’
Lees ook:Ontmoet Frankrijk op de Vakantiebeurs 2009
Lees ook:Eerste popcornrestaurant opent in Parijs
Lees ook:Culinair evenement in Châtel