Culinair evenement in Châtel

Het dorp Châtel in de Franse Alpen staat bekend om haar lokale streekproducten. Deze producten worden gepresenteerd tijdens het culinaire evenement “Les Neiges Etoilées”. Van 25 tot 27 januari 2012 zijn de beste chef-koks uit de skioorden van Portes de Soleil aanwezig en nemen het tegen elkaar op tijdens een culinaire wedstrijd.

Workshops 
Tijdens het evenement worden ook demonstraties gegeven. Elke dag zijn vijf chef-koks met  hun team aanwezig om hun specialiteit aan gasten voor te schotelen. Stéphane Reynaud, een bekende restaurateur en kookboekenschrijver uit Frankrijk, onthult zijn geheime recepten. Ook Mercotte, de bekende kookblogster, laat uitgebreid zien hoe je de beste macarons kunt bereiden. Kinderen worden niet vergeten: voor hen zijn er speciale kookworkshops.

Chalets Gourmands 
’s Avonds wordt het dorp omgetoverd tot een gezellige markt. Hier kun je proeven, genieten en lokale producten inslaan. Vele verlichte houten  hutjes zijn gevuld met streekproducten als kazen, wijnen en chocola uit de regio.

Châtel 
Chatel is een authentiek dorp, gelegen tegen de Zwitserse grens. Het dorp biedt veel ski-, langlauf en wandelmogelijkheden en is een  “famille plus” dorp en daardoor  ideaal voor gezinnen. Châtel ligt midden in het gebied van Portes du Soleil.

Foto: Studio Yvon.

Lees ook:18e editie culinair evenement ‘Gastronomades’
Lees ook:Oud & Nieuw-feesten en festivals in Franse skigebieden
Lees ook:Culinaire hoogtepunten tijdens wintersport in Franse Alpen
Lees ook:Frankrijkpaviljoen op Vakantiebeurs 2012
Lees ook:De bekendste streekproducten van de Auvergne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>