Google voorkomt nachtelijke beroving in Marseille

wandelenmarseille

Google heeft weer wat nieuws: ‘s Nachts wandelen door wereldsteden. De gevaarlijke stad Marseille is als eerste in beeld gebracht. Met een liefelijk meisje dat met een zwaar Frans accent Engels praat, wordt je rondgeleid in de Zuid-Franse stad. Maar ook Christophe wil je wel even rondleiden. Maar echt gezellig wordt het niet….

Marseille staat bekend om het nachtelijke geweld, de donkere steegjes en het onveilige gevoel. Maar met Google nightwalk heb je daar vanuit je veilige woonkamer geen last van. Vooral het geluid is erg fijn om te horen, je voelt je direct ‘thuis’ in de stad. Google nightwalk is niet bedoeld om de stad mooier te maken, want je ziet nog steeds erg goed de enge stegen en wijken. Hopelijk zit je hotel ergens anders, als je de stad bezoekt voor een weekendjeweg.

Hier een foto-impressie van Marseille ‘s nachts. Vooral de vele plekken met graffiti en de armoedige uitstraling van de stad vallen op.

marseille-snachts

lelijk-marseille

Lees ook:Frankrijk neemt maatregelen tegen Google
Lees ook:Mooie luchtfoto’s van monumenten in Parijs
Lees ook:‘Tuinplasser’ klaagt Google aan
Lees ook:Marseille meest racistische stad van Frankrijk
Lees ook:Geweld tegen Roma extreem hoog in Zuid-Frankrijk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Google voorkomt nachtelijke beroving in Marseille

  1. Eva Simon

    Beste Tessa, bedankt voor je bijdrage, want zo heb ik deze prachtige Google Nightwalk ontdekt.
    Ik heb zelf een half jaar in Marseille gewoond en ken de wijk waar de nachtwandeling doorloopt.
    Ik vind je bijdrage ontzettend tendentieus. Altijd het cliché van Marseille, de gevaarlijke stad. Dat geldt al zeker niet voor deze buurt. En grafitti, ooit gehoord van ‘street art’? Ik heb me blauw geërgerd aan je woordkeuze (armoedige uitstraling, gezellig wordt het niet, enge stegen, enz.). Sorry, maar je kent Marseille niet of hebt de stad alleszins niet begrepen.
    Groeten, Eva

      /   Reply  / 
  2. Tessa Heerschop Auteur

    Eva,
    Ik ken de stad erg goed en als je er zelf ook bent geweest, dan weet je dat er genoeg wijken zijn waar je ‘s nachts niet moet rondlopen. Dat is niet tendentieus, maar een feit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>