De Eiffeltoren is ouder dan wij allemaal!

eiffeltoren

De Eiffeltoren is ouder dan ons allemaal! Het icoon werd in Parijs op 31 maart 1889 officieel geopend en is een van de populairste toeristische attracties ter wereld. De dame is dit jaar dus 125 jaar oud geworden. Het icoon zou normaal maar twintig jaar blijven staan. Gustave Eiffel had het speciaal ontworpen om de honderdste verjaardag van de Franse Revolutie te vieren.

De Fransen waren in het begin niet blij met de Eiffeltoren. Ze noemden het onding “nutteloos” en “monsterlijk”. Met een petitie probeerden ze de bouw ervan tegen te gaan. Inmiddels is het stalen bouwwerk het icoon van Parijs en Frankrijk. Met ongeveer zeven miljoen bezoekers per jaar is de Eiffeltoren het meest bezochte monument waar je een toegangskaartje voor moet kopen. The Empire State Building in New York trek jaarlijks maar 3,5 miljoen bezoekers. Met haar 312 meter was ze in het begin ook het hoogste gebouw ter wereld, maar daar kwam na de bouw van het Chrysler Building in 1930 in New York een einde aan. Nog steeds is ze wel een van de zwaarste monumenten: 10.000 ton.

Lees ook:Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld
Lees ook:Lego brengt Eiffeltoren als bouwpakket
Lees ook:Recordaantal bezoekers Eiffeltoren
Lees ook:Uitgelicht: La tour Eiffel
Lees ook:Eiffeltoren is 434 miljard euro waard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>