Nog geen boetes alcoholblaastest

De Franse politie gaat pas vanaf 1 maart 2013 boetes uitdelen aan automobilisten die geen alcoholblaastest bij zich hebben.

Sinds 1 juli 2012 zijn alle automobilisten (en bestuurders van motorfietsen) die door of in Frankrijk rijden verplicht om twee blaastesten in hun auto te hebben. De reden waarom je er twee moet hebben, is omdat er altijd direct een nieuwe beschikbaar moet zijn als je er één hebt gebruikt. Met de maatregel wil de Franse regering alcoholgebruik in het verkeer tegengaan.

De fabrikanten van de blaastesten konden echter de grote vraag niet aan. Daarom besloot de regering al eerder om niet te beboeten tot 1 november 2012. Nu blijkt de productie nog altijd niet voldoende te zijn; waardoor handhaving van de nieuwe maatregel opnieuw met vier maanden is uitgesteld. Automobilisten die geen blaastest bij zich hebben, krijgen -tot 1 maart 2013- alleen een waarschuwing.

Lees ook:Alcoholblaastest verplicht in auto Frankrijk
Lees ook:Nog steeds benzineprobleem Frankrijk
Lees ook:Frankrijk wil pensioenleeftijd toch écht verhogen
Lees ook:Belastingverhoging voor miljonairs verboden
Lees ook:Obama in de bres voor Queen Elizabeth

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog geen boetes alcoholblaastest

  1. Mr Van Loon

    Meen dat de verplichting tot hebben van blaastests in de auto nooit werd ingevoerd, c.q. werd ingetrokken. Mvg E,31-03-2015.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>