Nog steeds benzineprobleem Frankrijk

800px-Total1807Er is nog altijd weinig benzine in Frankrijk te verkrijgen. Op dit moment heeft één op de vijf tankstations nog steeds geen brandstof. De problemen doen zich voornamelijk voor in Ile-de-France en in het westen van het land. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

De Franse minister van Energie, Jean-Louis Borloo, verklaarde eerder dat 80% van de tankstations dinsdagavond weer normaal zou moeten werken. Die doelstelling is dus behaald. Toch hebben Franse automobilisten nog alle reden om zich zorgen te maken: op acht van de twaalf olieraffinaderijen ligt het werk nog altijd stil. Het personeel protesteert hiermee tegen de plannen van de regering om de pensioenleeftijd te verhogen. Dat wetsvoorstel is inmiddels goedgekeurd door de Franse Senaat. Alleen de Tweede Kamer moet het nu nog definitief goedkeuren.

Lees ook:Franse olieraffinaderijen ontruimd
Lees ook:Nog steeds brandstofproblemen Frankrijk
Lees ook:Franse politie beëindigt blokkade
Lees ook:Personeel raffinaderijen weer aan het werk
Lees ook:Veel vluchten van en naar Parijs geschrapt

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nog steeds benzineprobleem Frankrijk

  1. Eric

    geplaatst op 27 oktober 2010 en het is nu 2016, Lekker actueel. Met dien verstande dat er weer n=benzineproblemen in Frankrijk zijn. Nicolas Sarkozy??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>