Replica schip Hermione gebouwd

Een replica van het schip Hermione is volgende maand te bezichtigen in het Centre International de la Mer, in Rochefort (in het Franse departement Poitou-Charentes).

Hermione is het beroemde fregat waarmee Markies De La Fayette (1757-1834) naar de Verenigde Staten voer in 1780 om de Amerikanen te helpen bij het verkrijgen van hun onafhankelijkheid.

Sinds 1997 wordt in Rochefort gewerkt aan een replica van het schip, in het hart van het oude arsenaal. Het ‘nieuwe’ Hermione heeft dezelfde afmetingen als het originele schip: de lengte is 44,20 meter, en de breedte 11,55 meter. Het schip is 12 meter hoog en weegt 1256 ton.

Het ‘nieuwe’ Hermione wordt op 6 juli te water gelaten en is t/m 8 juli te bezichtigen tijdens het festival Ville en Fête in Rochefort. Daarna gaat het schip op een wereldtour. Meer informatie: www.hermione2012.fr

Lees ook:Vrachtschip knalt door storm op strand van Cannes (Video)
Lees ook:Franse solozeiler is gered!
Lees ook:Expositie over Franse cinéma
Lees ook:Opnieuw twee kapingen door Franse marine voorkomen
Lees ook:Fort Boyard, op zoek naar de sleutels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>