Opnieuw twee kapingen door Franse marine voorkomen

Een Frans marineschip heeft zondag twee kapingen door Somalische piraten in de Golf van Aden voorkomen. Dat heeft de Franse regering bekendgemaakt, aldus Nieuws.nl

Het marineschip, de Jean de Vienne, kwam in actie naar aanleiding van twee afzonderlijke noodoproepen, het ene van een Kroatisch schip, het andere van een schip uit Panama. Met behulp van een Spaans patrouillevliegtuig wisten de Franse mariniers te voorkomen dat de piraten het Kroatische schip enterden. Even later gebeurde hetzelfde bij het Panamese schip.

De marine arresteerde bij de operatie negentien piraten en nam elf machinegeweren, twee rakketen en raketlanceerinstallaties in beslag, evenals een enterladder en duizend liter brandstof. De piraten worden zo spoedig mogelijk overgedragen aan de Somalische autoriteiten, zei het Franse ministerie van defensie.

Donderdag wist de Franse marine in de Golf van Aden ook al een kaping van een Panamees schip af te slaan. Vrijdag voorkwam de marine tot twee keer toe dat een Griekse olietanker het slachtoffer werd van Somalische piraten.

Lees ook:Piraterij!
Lees ook:Franse marine overmeestert piraten in 10 minuten
Lees ook:Frankrijk goed in piraatje-pakken
Lees ook:Opnieuw Frans zeilschip gekaapt bij Somalie
Lees ook:Franse solozeiler is gered!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>