Twaalf arrestaties bij antiterreuractie

SUBARU~1De Franse politie heeft gisteren tijdens een antiterreuractie twaalf personen opgepakt. De arrestaties vonden plaats in het zuiden van het land. Negen personen werden opgepakt in Marseille en Avignon, de drie anderen in de buurt van Bordeaux. Dat meldt de Franse regionale krant La Dépêche.

De politie heeft wapens en munitie in beslag genomen. De drie personen die zijn opgepakt in de omgeving van Bordeaux zouden banden hebben met een man van Algerijnse afkomst die afgelopen zaterdag in Napels (Italië) werd gearresteerd. Hij zou in het bezit zijn geweest van materiaal voor het maken van bommen.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken zei enkele weken geleden dat Frankrijk onder “reeële terreurdreiging“ staat. Afgelopen weekend waarschuwden de VS en Groot-Brittannië voor aanslagen in West-Europa.

Foto: Couteausuisse/WikiCommons.

Lees ook:‘Grootste terreurdreiging Frankrijk sinds tijden’
Lees ook:Rellen in Amiens: 5 arrestaties, € 6 miljoen schade
Lees ook:Zes jongeren opgepakt na rellen Grenoble
Lees ook:Ontruiming Lourdes na bommelding
Lees ook:Verdachte valse bommelding opgepakt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>