Zeldzame panters geboren in dierentuin

800px-Neofelis_nebulosa_faceIn een dierentuin in Parijs zijn twee zeldzame panters geboren. Pati en Jaya, zoals hun verzorgers hen genoemd hebben, zijn al twee maanden oud, maar vandaag pas aan de pers gepresenteerd. De nevelpanters (neofelis nebulosa) zijn een beschermde diersoort. Het is de eerste keer dat panters van deze soort zijn geboren in Frankrijk. 

Pati en Jaya zien er nu nog uit als twee katjes, maar opgepast: hun tanden zijn al drie centimeter groot. Toch zullen de panters niet heel erg groot worden: volgens de verzorgers van de dierentuin zullen ze als volwassenen slechts 20 kilo wegen.  Pati en Jaya zijn geboren in de Ménagerie du Jardin des Plantes, een dierentuin die is gevestigd in de botanische tuinen Jardin des Plantes in Parijs. Pati en Jaya’s moeder, Luang, woont sinds juli 2007 in de dierentuin. Zij kwam over vanuit het Engelse Howletts Wild Animal Park. De vader van de kleine pantertjes is Samar, die in juli 2007 overkwam uit de dierentuin van Praag.

De nevelpanter komt in het wild voornamelijk voor in Zuidoost-Azië.

Bron: Le Parisien.

Lees ook:Tips: met kinderen naar Parijs
Lees ook:Sail In Bretagne 2012
Lees ook:SMS-en naar Frankrijk voor 11 cent
Lees ook:Prince wil optreden bij Eiffeltoren op 14 juli
Lees ook:Angelina Jolie wil in Franse film spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>