Meer zonne-energie in Frankrijk

Foto: Flickr/Schwarzerkater

Foto: Flickr/Schwarzerkater

De Franse milieuminister Jean-Louis Borloo zegt dat hij in elke regio van Frankrijk energiecentrales op basis van zonne-energie wil laten bouwen. In totaal kost zijn plan over de komende drie jaar ongeveer 1,5 miljard euro.

Met deze uitspraak is een veiling geopend voor leveranciers om deze energiecentrales op basis van zonne-energie te bouwen. Het plan van Borloo voorziet in elk geval het installeren van 300 MW. Ter vergelijking: op dit moment schijnt Frankrijk slechts 69 MW aan zonne-energie productie geïnstalleerd te hebben.

Particulieren kiezen in Frankrijk (ook) steeds vaker voor zonne-energie. Journalist Wim Bavelaar schrijft op zijn site Wonen en Leven in Frankrijk: “Vooral door het actieve beleid van de Franse overheid sinds 2006 is dat niet alleen vanuit milieu-oogpunt, maar ook in financieel opzicht gunstig. Er bestaat een aantal zeer interessante financiële regelingen, te weten de crédit d’impôt (alleen voor particulieren), de terugleververgoeding van het EDF en mogelijk aanvullende aanschafsubsidies van regio’s en soms departementen en in een enkel geval een gemeente.Doordat deze subsidies voor een groot deel stapelbaar zijn, kan het in een zeer gunstig geval voorkomen, met name wanneer er een flinke regionale subsidie is, dat men in het zuiden van Frankrijk het systeem al binnen 4 jaar heeft terugverdiend. Maar dan moet alles wel meezitten.”

Duurzame energie thuis.

Lees ook:Geen mobieltjes meer voor Franse kinderen
Lees ook:Nog steeds benzineprobleem Frankrijk
Lees ook:Greenpeace dumpt 5 ton kolen voor Frans Elysée
Lees ook:Eiffeltoren moet bezuinigen
Lees ook:Gehandicapte geweigerd in vliegtuig

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Meer zonne-energie in Frankrijk

  1. Danny

    Ik zou zeggen, als je voldoende geld hebt, investeer bij vrienden kennissen ect in Frankrijk. Zo doe je iets goeds voor het milieu en je houd er niet alleen een goed gevoel aan over maar ook een goed rendement.

      /   Reply  / 
    1. Olivier

      Wat bedoel je hiermee te zeggen Danny ?

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>