Frankrijk nog steeds wijnland nummer 1

Foto: stock.xchng/quentinh
Foto: stock.xchng/quentinh

 

De wijncolumnist van de Belgische krant De Standaard heeft ontdekt wat wij allang wisten: dat Frankrijk wijnland nummer 1 is.

“Grote delen van de wijnwereld heb ik al afgereisd. Ik trok door de wijngaarden van Italië, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Griekenland. Ik ben in Noord-Amerika, Chili, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië geweest. Om uiteindelijk tot het besluit te komen dat het grootste wijnland Frankrijk is.

Dat betekent niet dat elke Franse wijn beter is dan een wijn uit een ander land. In alle wijnlanden heb ik schitterende wijnen geproefd. Wijnen die minder bekend zijn dan de Franse, maar in kwaliteit niet moeten onderdoen, ja zelfs de Franse overklassen. Ik heb ook al meermaals geschreven dat lang niet alle Franse wijnen overeenstemmen met hun reputatie, en zeker niet met hun prijs.

Maar als je de wijnlanden en hun wijncultuur in hun geheel bekijkt, als je het totaal van hun prestaties op het vlak van wijn met elkaar vergelijkt, dan is maar één objectieve conclusie mogelijk: Frankrijk staat aan de top.”

Lees de hele column op De Standaard Online.

Lees ook:De lekkerste Franse wijntjes op internet
Lees ook:Boek: Wijncursus in stripverhaal
Lees ook:Wijnsoorten toegelicht
Lees ook:Chambreren, decanteren, walsen en de ziel: wijn verder uitgelicht
Lees ook:Dure topwijnen worden goedkoper

Geen reacties // Reageer