Franse modeontwerper Ted Lapidus overleden

Een van de pioniers van de uniseks-mode, Ted Lapidus, is in een ziekenhuis in Cannes overleden, hij is 79 jaar oud geworden. De mode-ontwerper leed al een aantal jaren aan leukemie, zo bericht Elsevier.nl. De Franse president Nicolas Sarkozy noemde hem de ‘dichter van de haute-couture’. Lapidus was de persoonlijke ontwerper van onder meer The Beatles, Frank Sinatra, Françoise Hardy, Roger Vadim en Brigitte Bardot.

Edmond Lapidus, bekend als Ted, was de zoon van een Russische kleermaker. Hij studeerde in Tokio en werkte voor grote modehuizen, als Christian Dior. In 1951 maakte hij van zijn eigen naam een merknaam en zeven jaar later opende hij zijn eerste winkel. In eerste instantie met mode, later ook met sieraden, horloges en parfums. Lapidus’ zoon Olivier zet het werk van zijn vader voort. Vrijdag wordt Lapidus begraven op Père-Lachaise in Parijs.

French fashion designer Ted Lapidus with a model

Lees ook:Carla Bruni gezicht van nieuwe campagne Bulgari
Lees ook:Expositie Absalon in Museum Boijmans Van Beuningen
Lees ook:Jude Law gezicht van campagne Dior
Lees ook:Dior lanceert backstage make-up website
Lees ook:De beste kaasmaker ter wereld komt uit Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>