De bekendste streekproducten uit de regio Basse-Normandie

Basse-Normandie. het een regio dat bekend staat om de lekkere " fruits de mer ", andere streekproducten zijn de kazen Camenbert en Pont l'Evêque en als drank de cider en Calvados 

Kalfsvlees à la Normande .

Het ultieme gerecht bestaat uit aardappels, champignons, uien, calvados en een stukje kalfsvlees. Dit vlees is heerlijk vet, gesneden alszijnde biefstuk, maar desondanks zacht en smaakvol.

Calvados

pomCalvados is een op cognac gelijkende sterke alcoholische drank (40% – 45%) verkregen door het destilleren van appelcider.Deze appelcider wordt tweemaal gedestilleerd, wat resulteert in een destillaat met een alcoholpercentage van 69% tot 72%. Hierna volgt een rijping op eikenhouten vaten. De rijptijd kan variëren van 1 tot 5 jaar. Tijdens het rijpingsproces verliest het destillaat een deel van zijn alcohol.

La crème d'Isigny

Een zeer bekend merk van zure room is de "Crème d'Isigny". Deze room wordt meestal ingevoerd uit Frankrijk en wordt veel gebruikt voor sausen omdat ze goed inkookt, een lekkere lichtzure smaak heeft en zelfs onbewerkt kan gebruikt worden.

La tarte aux pommes

Er gaat natuurlijk nooit iets boven een heerlijk stukje appeltaart. De Normandiers hebben daar wel kaas van gegeten! Dus bent u binnenkort in Basse-Normandie, vergeet dan vooral niet een stukje te proeven!

Lees ook:Recept van de week: cotes de veau normandie (kalfsvlees uit Normandie)
Lees ook:Regionaal: Basse-Normandie
Lees ook:Streekproducten uit Haute-Normandie
Lees ook:Streekproducten uit de regio Poitou-Charentes
Lees ook:Recept van de week: quiche lorraine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>