Basse-Normandie. het een regio dat bekend staat om de lekkere " fruits de mer ", andere streekproducten zijn de kazen Camenbert en Pont l'Evêque en als drank de cider en Calvados
Kalfsvlees à la Normande .
Het ultieme gerecht bestaat uit aardappels, champignons, uien, calvados en een stukje kalfsvlees. Dit vlees is heerlijk vet, gesneden alszijnde biefstuk, maar desondanks zacht en smaakvol.
Calvados
Calvados is een op cognac gelijkende sterke alcoholische drank (40% – 45%) verkregen door het destilleren van appelcider.Deze appelcider wordt tweemaal gedestilleerd, wat resulteert in een destillaat met een alcoholpercentage van 69% tot 72%. Hierna volgt een rijping op eikenhouten vaten. De rijptijd kan variëren van 1 tot 5 jaar. Tijdens het rijpingsproces verliest het destillaat een deel van zijn alcohol.
La crème d'Isigny
Een zeer bekend merk van zure room is de "Crème d'Isigny". Deze room wordt meestal ingevoerd uit Frankrijk en wordt veel gebruikt voor sausen omdat ze goed inkookt, een lekkere lichtzure smaak heeft en zelfs onbewerkt kan gebruikt worden.
La tarte aux pommes
Er gaat natuurlijk nooit iets boven een heerlijk stukje appeltaart. De Normandiers hebben daar wel kaas van gegeten! Dus bent u binnenkort in Basse-Normandie, vergeet dan vooral niet een stukje te proeven!
Lees ook:Recept van de week: cotes de veau normandie (kalfsvlees uit Normandie)
Lees ook:Regionaal: Basse-Normandie
Lees ook:Streekproducten uit Haute-Normandie
Lees ook:Streekproducten uit de regio Poitou-Charentes
Lees ook:Recept van de week: quiche lorraine