De beste baguettes van Nederland

De Rivercote stokbroden van supermarktketen Lidl zijn de beste afbakbaguettes van Nederland. De baguettes kwamen als beste uit de bus bij een stokbrodentest in het consumentenprogramma Kassa.

De baguettes van Lidl kregen het rapportcijfer 6,3. Niet erg hoog, maar de juryleden waren dan ook erg kritisch. Het waren namelijk Franse bakkers die de Nederlandse stokbroden mochten beoordelen. Ze waren niet erg te spreken over de kwaliteit van het Nederlandse stokbrood. “Een goede baguette is knapperig van buiten, maar luchtig van binnen,” aldus een Franse bakker in het televisiepogramma. En die combinatie werd in geen van de beoordeelde stokbroden teruggevonden.

Op de tweede plaats eindigden de afbakstokbroodjes van Délifrance. Deze baguettes kregen ook een 6,3, maar omdat de stokbroden van de Lidl goedkoper zijn, hadden die een streepje voor. De Franse bakkers gaven de derde plek op de lijst aan de stokbroden van AH (rapportcijfer: 5,7).

Foto: Julie Kertesz/WikiCommons.

Lees ook:Gastcolumn. Vakantie van bakkers uit Parijs aan banden gelegd
Lees ook:Genomineerden ‘Trophées’ Franse Kamer van Koophandel bekend
Lees ook:Pers: Un Prophète is beste film van 2010
Lees ook:Franse camping is beste van Europa
Lees ook:De beste bakker van Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>