Ribéry niet meer welkom bij Les Bleus

285PX-~1RiberyFranck Ribéry en Karim Benzema zijn voorlopig niet welkom in het Franse voetbalelftal. De twee Franse stervoetballers zullen niet worden opgeroepen voor Les Bleus, zolang zij verdachten blijven in het seksschandaal rond prostituee Zahia D. Dat heeft Fernand Duchaussoy gezegd, die waarschijnlijk binnenkort voorzitter van de Franse voetbalbond wordt. Hij volgt Jean-Pierre Escalettes op, die zijn functie neerlegde na de blamage van Les Bleus op het WK.

Ribéry en Benzema worden ervan verdacht betaalde seks te hebben gehad met een minderjarige prostituee, Zahia D.  Zij is momenteel achttien jaar, maar verklaarde afgelopen april tegenover de Franse politie dat ze als minderjarige (ze was destijds 16) seksuele relaties heeft gehad met verschillende Franse voetbalinternationals. Ze zou Ribéry en Benzema hebben ontmoet in Café Zaman, een beruchte nachtclub vlakbij de Champs-Élysées in Parijs. De Franse stervoetballers, die spelen bij respectievelijk Bayern Munchen en Real Madrid, riskeren een gevangenisstraf van drie jaar en een boete van 45.000 euro. De aanklager moet dan wel kunnen aantonen dat de voetballers wisten dat de prostituee minderjarig was. Ribéry en Benzema zeggen dat ze dachten dat het meisje 18 jaar was.

Bij Bayern München heerst grote onzekerheid over de uitkomst van de rechtszaak tegen Ribéry, één van hun sterspelers. “We maken ons grote zorgen om de uitkomst van de procedure. Ik heb het idee dat Ribery de zondebok moet worden voor de slechte prestaties van Frankrijk op het WK in Zuid-Afrika,” aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in het Duitse boulevardblad Bild.

Bronnen: FranceInfo, Elfvoetbal.

Lees ook:Ribéry officieël beschuldigd in seksschandaal
Lees ook:Prostituee ‘Les Bleus’ brengt lingerielijn uit
Lees ook:Ribéry geeft seks met Zahia toe
Lees ook:“Ribéry ook voor Duitse rechter”
Lees ook:Zahia Dehar geniet van ‘sterrenstatus’ in Saint-Tropez

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ribéry niet meer welkom bij Les Bleus

  1. anoniem

    nu laten ze de 2 beste spelers weg, belachelijk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>