Franse maaltijd is cultureel erfgoed

800px-Flag_of_UNESCO_svgDat het eten in Frankrijk (bijna) altijd erg lekker is, dat wisten we al. Maar nu is het ook erkend als cultureel erfgoed! De traditionele gastronomische Franse maaltijd is door Unesco namelijk officieel uitgeroepen tot immaterieel cultureel werelderfgoed. Dat gebeurde op een bijeenkomst van de cultuurorganisatie van de Verenigde Naties in de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

Het is de eerste keer dat gastronomie voorkomt op de werelderfgoedlijst. Deskundigen van Unesco besloten dat de traditionele gastronomische maaltijd, met de bijbehorende rituelen en presentatie, voldoet aan alle voorwaarden om op de lijst van immaterieel cultureel erfgoed te worden opgenomen.Volgens het comité gaat het om een “sociaal gebruik dat als doel heeft om de belangrijkste momenten in het leven van individuen en groepen te vieren.”

Bronnen: Parool, HLN.

Lees ook:Bretonse Fest-noz op werelderfgoedlijst UNESCO
Lees ook:Franse stad Albi op werelderfgoedlijst
Lees ook:Frankrijk op de vakantiebeurs 2014
Lees ook:“Never never” in Miami
Lees ook:“Nantes is ideale Franse stad”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>