78 % van de Fransen tegen legalisering verkoop cannabis

roken

De Fransen zijn een raar volk. De jnogeren hebben de twijfelachtige eer de meeste wiet van Europa te blowen, maar toch is het hele land tegen legalisering van de verkoop van wiet. Je rookt wel, maar laat het niet zien. Maar liefst 24% van 16-jarigen rookt minstens één keer per maand een joint in Frankrijk. En wie het land beter kent, weet dat ook enorm veel volwassenen een stickie opsteken tijdens een avondje met vrienden.

Afgelopen woensdag stemde het parlement tegen een voorstel om marihuana roken niet meer strafbaar te stellen. Frankrijk kent geen verschil tussen soft- en harddrugs en in principe ben je met een jointje in je hand dus net zo strafbaar als iemand die heroïne dealt op de hoek van de straat. Ook de Fransen zelf staan niet positief tegen het afschaffen van celstraffen op het roken van een joint. Maar met 55% tegen is de grote meerderheid niet meer zo groot als voorheen. Bij de mensen boven de 65 jaar vindt 73% het goed dat je de bak in moet na het roken van een joint.

Het zal wellicht nooit gebeuren dat wiet roken legaal wordt, aangezien sigaretten roken ook steeds meer aan banden wordt gelegd wegens gezondheidsredenen. Maar de gebruikers zien als criminelen gebeurt wel steeds minder. Ach, we weten allemaal dat Frankrijk eigenlijk tien jaar achterloopt als het gaat om culturele veranderingen. Waarschijnlijk kijkt in 2023 geen Fransman meer op als je vertelt dat je uit Nederland komt en bij ons blowen niet strafbaar is.

 

Lees ook:Strenge maatregelen tegen roken, waaronder verbod op roken in de auto in Frankrijk
Lees ook:Fransen roken onverminderd door na verbod
Lees ook:Boer voert eenden wiet
Lees ook:Wat de Fransen vinden van…
Lees ook:Belasting op de favoriete bezigheid van de Fransen; picknicken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>