Strauss-Kahn opgepakt wegens poging tot verkrachting

Dominique Strauss-Kahn, topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), is zaterdag gearresteerd in New York wegens poging tot verkrachting. De Fransman, die als lid van de Socialistische Partij wordt gezien als de belangrijkste uitdager van Nicolas Sarkozy bij de Franse presidentsverkiezingen in 2012, zou een kamermeisje hebben gedwongen tot seks in een hotel in de Amerikaanse stad.

De 62-jarige politicus werd opgepakt in een toestel van Air France op het JFK-vliegveld in New York. Strauss-Kahn stond op het punt om terug naar Parijs te vliegen. Hij wordt beschuldigd van aanranding, poging tot verkrachting en vrijheidsberoving.

Volgens het 32-jarige kamermeisje van hotel Sofitel in New York kwam Strauss-Kahn naakt de badkamer uitgelopen toen ze zijn kamer moest schoonmaken. Hij zou haar naar zijn bed hebben getrokken. Nadat ze zich had losgerukt, zou hij haar opnieuw gegrepen hebben en mee hebben gesleurd naar de badkamer. Hij zou haar hebben gedwongen tot orale seks en geprobeerd hebben haar uit te kleden. Ze ontsnapte en waarschuwde de leiding van het hotel, die de politie alarmeerde. Toen de agenten arriveerden, was Strauss-Kahn weg. Volgens een woordvoerder van de New Yorkse politie heeft de Fransman geprobeerd te vluchten. Hij zou onder andere zijn mobiele telefoon hebben achtergelaten in zijn hotelkamer.

Strauss-Kahn ontkent alle beschuldigingen. Naar verwachting wordt hij zondag of maandag voorgeleid bij de rechtbank in New York.

De politicus kwam al eerder in opspraak. In 2008 werd bekend dat de IMF-topman een affaire had met een ondergeschikte.  Hij werd in een intern onderzoek vrijgesproken van machtsmisbruik.

Bronnen: Le Parisien, NOS, NY Times. Foto: Marie-Lan Nguyen/Wikimedia Commons.

Lees ook:Parijse justitie opent onderzoek Strauss-Kahn
Lees ook:Strauss-Kahn: ‘Ik beging een morele fout’
Lees ook:‘Sperma Strauss-Kahn op kleding kamermeisje’
Lees ook:Aanklacht tegen DSK ingetrokken
Lees ook:Depardieu speelt DSK in film over seksschandaal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>