Minister stelt bruiloft uit om betogers

Eric_Besson_medaille_FDevouard_IMG_1014De Franse minister Eric Besson heeft zijn bruiloft uitgesteld, omdat die verstoord dreigt te worden door betogers. Op Facebook werden mensen opgeroepen om de bruiloft van de minister van Integratie te verstoren, om op die manier te protesteren tegen het strenge immigratiebeleid van de Franse regering, die al weken veel internationale kritiek krijgt vanwege het uitzetten van Roma-zigeuners. Al bijna duizend mensen hadden op Facebook aangegeven dat zij van plan waren om deel te nemen aan de protestactie.

De 52-jarige Besson zou op 16 september in het huwelijksbootje stappen met zijn verloofde Yasmine Tordjman, een 24-jarige studente aan de kunstacademie. De bruiloft zou plaatsvinden in Parijs. Besson heeft verklaard dat hij ”niet bang is voor de acties van betogers”, maar dat hij geen zin heeft om “te trouwen onder politiebegeleiding”. Wanneer de minister van Integratie nu wel gaat trouwen, is niet bekend.

Bron: Reuters. Foto: David Monniaux/WikiCommons.

Lees ook:Franse minister nodigt Twitter-volgers uit in bed
Lees ook:Het leven in de Franse jungle
Lees ook:Cinema: Niet zo erg welkom, eigenlijk
Lees ook:Zelfmoordpoging Franse ex-minister Haigneré
Lees ook:Franse minister belaagd in Gazastrook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>