“Rijkste vrouw Frankrijk financierde Sarkozy”

Sarkozy2De affaire rond L’Oréal-erfgename en rijkste vrouw van Frankrijk, Liliane Bettencourt, blijft voorpaginanieuws in Frankrijk. Vandaag is er weer een nieuw hoofdstuk aan de affaire toegevoegd: Bettencourt zou de verkiezingscampagne van president Nicolas Sarkozy deels hebben gefinancieerd. Dat beweert de ex-boekhouder van Bettencourt, Claire T., zo meldt Mediapart.

Volgens Claire T. heeft Bettencourt € 150.000,- overhandigd aan de minister van Werkgelegenheid, Eric Woerth, die destijds verantwoordelijk was voor de financiën van de verkiezingscampagne van de UMP. Woerth ligt al weken onder vuur in Frankrijk vanwege de Bettencourt-affaire. De L’Oréal-erfgename wordt verdacht van fiscale fraude: ze zou geheime Zwitserse bankrekeningen en een tropisch eiland bezitten, die niet aan de belastingdienst zijn gemeld. Woerth zou Bettencourt fiscaal uit de wind hebben gehouden, omdat zijn vrouw het vermorgen van de L’Oréal-erfgename beheerde. 

De beweringen van Claire T. vormen het zoveelste politieke schandaal in Frankrijk. Afgelopen zondag stapten twee onderministers op, omdat zij met belastinggeld zouden hebben gesmeten. Het Elysée ontkent de beschuldigingen aan het adres van Sarkozy en Woerth. Laatstgenoemde heeft in een interview met iTélé gezegd dat hij niet van plan is om af te treden.

Liliane Bettencourt is grootaandeelhouder van L’Oréal en één van de rijkste personen ter wereld.  Haar vermogen is door het Amerikaanse zakenblad Forbes geschat op 20 miljard dollar.

Foto: Jean-Louis Aubert/WikiCommons.

Lees ook:Sarkozy spreekt over beschuldigingen
Lees ook:L’Oréal-miljardair verhoord door politie
Lees ook:L’Oréal-erfgename dient klacht tegen dochter in
Lees ook:‘Sarkozy voorspelde inval politie’
Lees ook:Ruzie L’Oréal-erfgename en dochter bijgelegd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>