President Sarkozy beledigt Canadezen

Het Nederlands Dagblad komt vandaag met een artikel over president Nicolas Sarkozy die de Canadezen heeft beledigd door het geplande bezoek aan Québec flink in te korten.
'Sarkozy geeft de voorkeur aan Bush boven de Franse taal. De president verkort opnieuw zijn verblijf in Québec', kopte de Franstalige Canadese krant Le Devoir (De Plicht) gisteren geërgerd.

Het Nederlands Dagblad:
"De Franse president Nicolas Sarkozy zou aanvankelijk twee volle dagen uittrekken voor de topontmoeting van de Internationale Organisatie van de Francofonie ('Franstaligheid') in Québec. Deze Canadese stad, waar de inwoners nog trotser zijn op de Franse taal dan in Frankrijk zelf, viert dit jaar de vierhonderdste verjaardag van haar stichting door de Fransen.

Maar Sarkozy's programma is flink ingekort. Binnen 24 uur na aankomst zat hij weer in het vliegtuig. (…) Sarkozy heeft belangrijkere zaken aan zijn hoofd dan een weemoedig theekransje over de onomkeerbare neergang van de Franse taal. (…)

Hij spoedt zich vandaag naar Camp David, de Amerikaanse presidentiële residentie, waar hij in gezelschap van de voorzitter van de Europese Commissie José Manuel Barroso zijn collega George W. Bush ontmoet. Daar gaat het over zaken die er op het mondiale toneel echt toe doen."

Volgens het Nederlands Dagblad zijn het goede tijden voor de Franse president, die bekend staat om zijn hyperactiviteit; er gaat nauwelijks een dag voorbij zonder een of meerdere belangrijke ontmoetingen, officiële bezoeken of een aankondiging van een nieuwe hervorming.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Olivier van Beemen voor het Nederlands Dagblad
Foto: Eric Labonte

Lees ook:The Times: “Ontruiming zigeunerkampen doet denken aan WOII”
Lees ook:Bertrand weg, Hortefeux en Besson nieuw, Lagarde en Dati blijven
Lees ook:Naast Sarkozy op de foto? Alleen onder de 1.70m!
Lees ook:Sarkozy nodigt Balkenende alsnog uit voor G20 top
Lees ook:Sarah Palin gepunkd door nep-Sarkozy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>