Franse tolwegen worden wellicht gratis in het weekend

Ségolène Royal

Ségolène Royal

Ségolène Royal, minister van ecologie, wil dat de tarieven op de tolwegen met tien procent verlaagd worden en zelfs een gratis dag invoeren, bijvoorbeeld in het weekend. Dit zei de ex van president Hollande vandaag tijdens parlementair overleg over de autoroutes in Frankrijk.

De tolwegen in Frankrijk zijn geprivatiseerd, waarbij de afspraak is dat de bedrijven maximaal 10 procent winst mogen maken op de routes. Volgens de minister wordt er nu vaak 20 procent winst gemaakt. Dat is tegen de afspraak in en slecht voor de infrastructuur van het land.

Of het idee om de autoroutes gratis te maken in het weekend verstandig is in de zomermaanden valt te bezien. Nu al hebben de wegen te kampen met oranje en zwarte zaterdagen, wanneer de toeristen de wegen overbelasten. Wellicht is het voor de werkgelegenheid beter als er een soort spitsuren worden ingesteld in Frankrijk, waarbij het voor werknemers goedkoper wordt om op ‘vreemde’ tijden te rijden.

Minister Royal heeft aangekondigd met de investeerders van de autoroutes om de tafel te gaan om de tarieven te bespreken.

 

 

Lees ook:Royal als partijvoorzitster socialisten?
Lees ook:Drukte op de wegen naar skigebieden
Lees ook:Lange files naar wintersportgebieden verwacht
Lees ook:Dit weekend files in Frankrijk
Lees ook:ANWB: lawinegevaar op wegen naar Franse Alpen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>