Kasplant Vincent Lambert mag eindelijk sterven

recht-te-sterven

Vincent Lambert mag eindelijk sterven. De man raakte vijf jaar geleden in een coma na een auto-ongeluk, maar omdat euthanasie verboden is in Frankrijk en zijn streng Christelijke ouders hem niet wilden opgeven, werd hij al die tijd kunstmatig in leven gehouden. Zijn omgeving mag nu eindelijk de stekker eruit trekken.

De vrouw van Vincent én vrienden van de man waren naar de Raad van State gestapt om een einde te maken aan het leven van hun geliefde man die al vijf jaar in vegetatieve toestand leeft. De uitspraak was dat ‘het leven in stand houden een onredelijke koppigheid is’.

Ook de dokter, Eric Kariger, wilde graag een einde maken aan de lijdensweg van zijn patiënt: “Onze bedoeling is niet om te doden, maar om de wensen van Vincent Lambert te repsecteren. We hebben ons best gedaan, meer kunnen we niet doen.”

Vanmiddag werd besloten dat de 39-jarige Vincent mag sterven.

Overigens is de manier van sterven nog wel cru: Hij zal versterven door geen voedsel en water meer te krijgen. Meestal krijgt iemand dan ook een zwaar slaapmiddel toegediend en sterft diegene dan na drie dagen door uitputting.

 

Lees ook:Fransman zonder ledematen zwemt Kanaal over
Lees ook:Reeks zelfmoordpogingen tieners
Lees ook:Prinses Charlène van Monaco bevallen van een tweeling
Lees ook:Abortus bij verkeerde vrouw in Frans ziekenhuis
Lees ook:Engste attractie van Parijs: De catacomben vol doodshoofden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>