Douanebeambte geschorst om foto met paspoort Obama

Een Franse douanebeambte is vorige week geschorst omdat hij een foto van zichzelf  had laten maken met het paspoort van de Amerikaanse president Barack Obama tijdens de G8 in het Franse Deauville. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Tijdens de aankomst in Frankrijk van de paspoortdragers van de Amerikaanse delegatie op 26 mei liet de regionale directeur van de douane van Basse-Normandie een kiekje van zichzelf nemen op het moment dat hij de papieren van de Amerikaanse president afstempelde. De Amerikaanse vertegenwoordigers die dit zagen, dienden onmiddellijk een klacht in bij de Fransen.

Obama landde niet op het vliegveld van Deauville zoals de andere deelnemers aan de G8, maar op een andere luchthaven waarvan de locatie werd geheim gehouden. Bij aankomst werd de controle niet uitgevoerd door de grenspolitie, zoals gebruikelijk, maar door douanebeambtes. Zij vullen die functie in op kleine luchthavens.

Lees ook:Dutje doen op luchthaven Parijs
Lees ook:Europa is blij met Obama
Lees ook:Onschuldige Algerijn mag Fransman worden
Lees ook:President Hollande dineert twee keer omdat Obama en Poetin niet samen aan tafel willen!
Lees ook:Tiende actiedag op rij in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>