Champagne dreigt op te raken

Franse wijnkelders vrezen in april door hun voorraad champagne heen te zijn. De oorzaak is de plotseling fors gestegen verkoop van de bubbels. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Vorig jaar kozen veel mensen nog een goedkoper alternatief voor champagne. Nu de crisis voorbij lijkt te zijn, zijn de bubbels niet meer aan te slepen. Om een tekort in de toekomst te vermijden, gaat de Champagnestreek in Frankrijk zich uitbreiden. Zo zullen onafhankelijke experts binnenkort 45 dorpjes kiezen die vanaf heden champagne mogen produceren.

De gestegen verkoop van champagne wijst er volgens het Franse comité voor champagne (CICV) op dat we ons goed voelen. “Champagne is een belangrijke graadmeter voor onze moraal,” aldus een woordvoerder. “Ondanks de crisis hadden de liefhebbers van champagne nog geld genoeg om een goede fles te kopen, maar ze waren niet in de stemming. Het gaf hen geen goed gevoel meer.”

Lees ook:Champagne moet worden ingeschonken als bier
Lees ook:Druiven vroeg rijp na warme lente
Lees ook:VN bezorgd om zigeuners in Frankrijk
Lees ook:Uitgelicht: champagne
Lees ook:SMS-en naar Frankrijk voor 11 cent

1 Reacties // Reageer

One thought on “Champagne dreigt op te raken

  1. Jolanda Huizinga

    Graag zou ik een link plaatsen op jullie website of een berichtje. Is dat mogelijk?
    Ik hoor het graag.
    Met vriendelijke groet,
    Jolanda Huizinga
    tel: 0655957975

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>