Franse ‘Spiderman’ opgepakt na stunt

450px-Spider_1De Franse stuntman Alain Robert, ook wel Spiderman genoemd, is vandaag opgepakt in Sydney. Robert had, zonder toestemming, een gebouw van 151 meter hoog beklommen. In twintig minuten tijd beklom hij het 57 etages tellende Lumiere Building in de Australische stad (zie video hieronder).

De Australische agent van Robert, Max Markson, noemde de stunt tegenover de Franse pers “een groot succes”. Hij voegde eraan toe dat hij het erg jammer vindt dat ‘Spiderman’ is opgepakt. “Ik hoop dat ze hem snel zullen vrijlaten zodat we een glas champagne op zijn stunt kunnen drinken,” aldus Markson.

De 48-jarige Alain Robert haalt regelmatig het nieuws met zijn stunts. Hij heeft meer dan 80 hoge gebouwen beklommen, waaronder het Empire State Building in New York, de Montparnasse toren en de Eiffeltoren in Parijs. Hij beklimt de gebouwen altijd met blote handen en zonder beveiliging. Met zijn stunts wil hij aandacht vragen voor de opwarming van de aarde.

Bron: L’Express. Video: Zie.nl

Lees ook:Franse spiderman beklimt toren La Défense
Lees ook:Vijf personen wonen week lang op metrostation Parijs
Lees ook:Cinema: Genieten van doem-documentaire Home
Lees ook:Bijzondere beelden van uitbarsting vulkaan op eiland La Réunion
Lees ook:14 en 15 september: Les Journées Du Patrimoine

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>