Zaterdag 23 augustus Franse chansons in centrum Utrecht

Op zaterdag 23 augustus speelt het Orgue de Barbarie in Utrecht: ergens in de binnenstad zult u Franse Chansons kunnen beluisteren. In de oude stad spelen wel meer orgels, maar er is slechts één Frans orgeltje, het Orgue de Barbarie.

Orgue de Barbarie is de Franse naam voor een draaiorgel. De origine van de naam ligt misschien in Italië waar in de XVIIIe eeuw een bekende orgelbouwer Barberi zijn handdraaiorgels bouwde. Deze orgels gingen heel Europa door.  Een andere verklaring voor de naam is dat in de XVIIe en XVIIIe eeuw veel buitenlanders in Parijs orgel draaiden (buitenlands, barbaars) en dat daarvan de naam is afgeleid.

Op zaterdag 23 augustus speelt het Orgue de Barbarie in de spiegeltent Neude en in binnenstad van Utrecht van 11 tot 17 uur.

Lees ook:Zwarte Zaterdag: 4 augustus 2012
Lees ook:Zwarte Zaterdag: 30 juli 2011
Lees ook:300 jaar Vrede van Utrecht, Pierre Ménat en het Centraal Museum
Lees ook:Carla Bruni in Woody Allen-film!
Lees ook:De Franse jaarkalender 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>