Fête de la Musique

21 juni is er in elke Franse stad wel wat te beleven op muzikaal gebied: het is de dag van het Fête de la Musique. Mocht je die dag in La Douce France zijn, ga dan zeker naar de spontane, gratis optredens op pleintjes, straathoeken en parkjes. Je vindt er Franse bandjes maar ook muziekgroepen uit andere landen. Er is salsa, rock ‘n roll, percussie, samba, Franse pop… Elk jaar trekken andere muzikanten door de Franse steden. Iedereen mag meedoen en alle publiek is welkom. Allez, on y va! Laat je verrassen! Op de website http://fetedelamusique.culture.fr/ vind je de programma’s van de participerende steden.

Mocht je niet in Frankrijk zijn de 21e, dan is er een alternatief: Fête de la Musique in Amsterdam, georganiseerd door het Franse Instituut.

Deze avond staat in het teken van de ritmes van elektronische muziek. De Masterstudenten Live Electronics van het Conservatorium van Amsterdam openen de avond. Eregast is Pierre Bastien, een experimenteel musicus, die intieme, bewegende geluidsmachines bouwt. De wielen draaien, het papier klappert, de snaren trillen… Met behulp van deze installaties maakt hij asynchronische, poëtische en ontroerende muziek. Bastien woont in Rotterdam en heeft een passie voor muziekinstrumenten uit de hele wereld (www.pierrebastien.com).

Gratis toegang
Coordinatie:[email protected], T 020 53 19 544
In samenwerking met het Conservatorium van AmsterdamenLes Siestes Electroniques.
Meer informatie over La Fête de la Musique.

www.insitutfrancais.nl

Lees ook:Fête de la Musique
Lees ook:Jean Paul Gaultier ontwerpt meubels
Lees ook:Frankrijk viert langste dag van het jaar
Lees ook:Muziektip: het Aquilon kwintet
Lees ook:De 10 leukste cafés van Parijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>