Fransen blijven slank door eetgewoontes

Morning_baguettesEr zijn boeken vol over geschreven: waarom Franse vrouwen (en mannen) toch zo slank blijven. Het is nu wetenschappelijk onderzocht, door het Franse centrum voor onderzoek en observatie van leefgewoonten. De conclusie van de onderzoekers? Fransen blijven mede dankzij hun sociale eetgewoonten slank.

In Frankrijk wordt eten gezien als een belangrijk onderdeel van het sociale leven, aldus de onderzoekers. En regelmatige maaltijden met het gezin helpen het risico op obesitas verminderen. Een gemiddelde Fransman nuttigt volgens het onderzoek circa 90 procent van zijn calorieën tijdens zijn maaltijden, en slechts 10 procent uit snacks en chips. Ter vergelijking: de gemiddelde Amerikaan haalt meer dan 20 procent van zijn calorieën uit snacks. In Frankrijk is dan ook ‘slechts’ 15 procent van de bevolking zwaarlijvig, terwijl dat in Amerika 27 procent is.

Bron: Nu.nl. Foto: Julie Kertesz/WikiCommons.

Lees ook:Geen extra tax op snacks
Lees ook:Franse dieetgoeroe: ‘Geef magere leerlingen meer punten’
Lees ook:70 procent van de Fransen wil geen wet tegen ‘corrigerende tik’
Lees ook:Kwart zwangere vrouwen drinkt alcohol
Lees ook:Bijna 8 miljoen armen in Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>