Man aangehouden wegens drone onder Eiffeltoren

eiffeltoren

Een 22-jarige man van Ecuadoriaanse afkomst is vorige week dinsdag opgepakt nadat hij een drone had laten vliegen onder de Eiffeltoren in Parijs. Het vliegtuigje met een doorsnee van 50 cm vloog ter hoogte van de eerste verdieping. Hij moest donderdag voor de rechter komen en kreeg de aanklacht ‘gevaar voor het leven van anderen’ te horen.

Medio februari kreeg een 18-jarige man uit Nancy al een boete nadat hij filmopnames met een drone had gemaakt. Zijn video werd duizenden keren op internet bekeken. Voor de aanklacht staat maximaal een jaar gevangenisstraf, maar hij kwam eraf met een boete.

De drone-vlieger van de Eiffeltoren kreeg een boete van 1000 euro opgelegd.

Jammer dat de amateurs zo streng beboet worden, want het levert wel mooie beelden op. Hier de drone video uit Nancy:

Lees ook:Proces beurshandelaar Kerviel begonnen
Lees ook:Monaco presenteert vliegende auto
Lees ook:Verdachte valse bommelding opgepakt
Lees ook:Filmmaker betaalt boete illegaal downloaden
Lees ook:Celstraf dakloze voor doodschoppen hond

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>