Nieuwe komedie: Le grand soir

LeGrandSoirDe film werd geselecteerd voor de sectie Un Certain Regard op het Filmfestival van Cannes vorig jaar en won er de Speciale  Juryprijs: Le grand soir van het regisseursduo Benoît Delépine en Gustave Kervern (Mammuth). Nu is de komedie te zien in de bioscoop in Nederland.

De familie Bonzini runt het restaurant La Pataterie, gelegen aan een treurige winkelboulevard aan de rand van de stad. De oudste zoon Not is de meest hardnekkige ‘punk met hond’ van Europa. Zijn broer Jean Pierre is een  matrassenverkoper. Als de werkdruk te groot wordt, belandt Jean Pierre op straat, bij Not. Le grand soir is het verhaal van een familie die  beslist om in opstand te komen, maar dan op geheel eigen wijze.

Benoît Poelvoorde (C’est arrivé près de chez vous) en Albert Dupontel  (Irréversible) spelen de hoofdrollen in de komedie. Verder zijn er opvallende cameo’s van onder anderen Yolande Moreau, Serge Larivière, Bouli  Lanners, Miss Ming en Gérard Depardieu.

Le Grand Soir. Regie: Gustave de Kervern en Benoît Delépin. Met: Benoît Poelvoorde, Albert Dupontel, Brigitte Fontaine. Genre: Komedie. Lengte: 92 minuten.
De film draait vanaf 21 maart 2013 in de bioscoop.

Lees ook:Filmrecensie Mammuth
Lees ook:Mon Pire Cauchemar verschijnt op DVD
Lees ook:'L'Arnacoeur' in Engelse bioscopen
Lees ook:Filmrecensie Rien à déclarer
Lees ook:Franse sterrencast in Woody Allen-film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>