Comeback van Leos Carax: Holy Motors

‘Completely bonkers’, ‘barking mad’ en ‘certifiably nuts’. Zo werd de nieuwe film van de Franse regisseur Leos Carax genoemd door de filmcritici. Holy Motors, die werd geselecteerd voor de Gouden Palm competitie op het Cannes Filmfestival 2012, is dan ook surrealistisch: de ingrediënten van deze folm zijn erotiek, chimpansees, latex, lycra, accordeonmuziek en een musicalnummer van Kylie Minogue als suïcidale stewardess.

We volgen één dag uit het leven van Monsieur Oscar. Hij reist van zonsopgang tot na middernacht van het ene naar het andere leven. Zijn enige metgezel, de slanke blonde Céline, rijdt hem in een limousine door de straten van Parijs. Monsieur Oscar stapt de wereld in, in vele gedaanten als bijvoorbeeld rijke zakenman, moordenaar, bedelaar, gek of familieman. Steeds duikt hij als een volleerd acteur in een nieuwe rol, maar waar zijn de camera’s? Voor een mysterieuze drijvende kracht werkt Monsieur Oscar heel precies van doel naar doel en streeft naar de beste uitvoering van zijn daden.

Holy Motors wordt gezien als de comeback van regisseur Leos Carax. In 1984 brak de Frase regisseur door met Boy Meets Girl, gevolgd door Les Amants du Pont-Neuf (1991) en het controversiële Pola X (1999).

Holy Motors. Regie: Leos Carax. Met: Denis Lavant, Kylie Minogue, Eva Mendes, Edith Scob, Michel Piccoli. Genre: Drama. Lengte: 110 min. De film is nu verkrijgbaar op DVD. Prijs DVD: € 19,99. O.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Lees ook:Amour verschijnt op DVD
Lees ook:DVD-box Jacques Tati Collectie verschenen
Lees ook:Magnum opent privé-strand voor filmsterren in Cannes
Lees ook:The Artist grote winnaar Oscars
Lees ook:Spielberg maakt serie over Napoleon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>