Persécution en Bellamy op DVD

Vandaag verschijnen twee Franse films op DVD: Persécution, met Romain Duris en Charlotte Gainsbourg in de hoofdrollen, en Bellamy, de laatste film van regisseur Claude Chabrol, die in september vorig jaar op 80-jarige leeftijd overleed.

Persécution, van regisseur Patrice Chéreau, gaat over de 35-jarige klusjesman Daniel (Romain Duris). De rommelige appartementen waarin hij werkt, zijn symbolisch voor zijn eigen leven: een rotzooi. Daniel heeft een moeizame relatie met Sonia (Charlotte Gainsbourg), een koele dame die zich vooral richt op haar werk. Omdat ze regelmatig op zakenreis moet, zien Sonia en Daniel elkaar niet vaak. Dat voedt zijn onzekerheid en jaloezie. Daniel verliest langzaamaan de controle over zijn leven, als een vreemde man opduikt die hem achtervolgt. “De gek” (Jean-Hugues Anglade) dringt meerdere malen zijn woning binnen en verklaart hem zijn onvoorwaardelijke liefde. Daniel voelt zich bedreigd door hem, maar vertelt hem toch steeds meer over zijn persoonlijke problemen. “De gek” houdt hem een spiegel voor. Maar is hij wel echt? Of een waanvoorstelling? (Klik hier voor de gehele filmrecensie van Persécution)
Persécution. Regie: Patrice Chéreau. Met: Romain Duris, Charlotte Gainsbourg, Jean-Hugues Anglade. Genre: Drama. Lengte: 100 minuten. Adviesprijs DVD: € 14,95.

Bellamy gaat over de goedlachse politiecommisaris Paul Bellamy (Gérard Depardieu), die ieder jaar met zijn vrouw Françoise (Marie Bunel) enkele dagen doorbrengt in haar ouderlijk huis in het zonovergoten Zuid-Franse Nîmes. Nog maar net aangekomen, vastbesloten onverstoord te genieten van een welverdiende vakantie, wordt het stel overvallen door het onverwachte bezoek van de alcoholische halfbroer van Paul. Als er dan nog een radeloze vreemdeling opduikt die aan Paul een moord opbiecht en hem om bescherming vraagt, is de speurzin van de politieman voldoende aangewakkerd om de vakantie volledig te verstoren.
Bellamy. Regie: Claude Chabrol. Met: Gérard Depardieu, Clovis Cornillac, Marie Bunel. Genre: Drama. Lengte: 110 minuten. Adviesprijs DVD: € 14,95.

Lees ook:Filmrecensie “Persécution”
Lees ook:Des Hommes et des Dieux grootste kanshebber Césars
Lees ook:Charlotte Gainsbourg op Europese tournee
Lees ook:Charlotte Gainsbourg bevallen van zoontje
Lees ook:Fotoserie: Mijn favoriete Franse ster en ik (2)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>