Franse film: Versailles

Versailles, de laatste film van de overleden Franse acteur Guillaume Depardieu, is vanaf 1 januari te zien in de Nederlandse bioscoop.

Twee maanden geleden overleed Guillaume Depardieu, de zoon van acteerkanon Gérard Depardieu. De lange tijd door zijn kolossale vader overschaduwde zoon bewees zich de laatste jaren als een acteur met een eigen smoel. Daar waren jaren van rebellie en worsteling aan voorafgegaan.

Toen hij in 1991 als 19-jarige doorbrak met het muzikantenportret Tous les matins du monde had Guillaume er al enkele veroordelingen wegens diefstal en drugshandel opzitten. Na een motorongeluk in 1995 raakte zijn rechterbeen geïnfecteerd. Acht jaar en zeventien operaties later moest het been alsnog worden geamputeerd. Er volgden incidenten met vuurwapens en alcohol. Daarna sloeg Depardieu jr. koortsachtig aan het acteren, alsof hij alle verspilde tijd in korte tijd wilde inhalen. (Bron: De Gelderlander)

Genre: Drama, Filmhuis
Waar: Check Biosagenda.nl

Samenvatting:
De vijfjarige Enzo leeft met zijn moeder op straat. Als ze in de bossen bij Versailles in een houten huisje Damien ontmoeten, laat zijn moeder hem daar achter. Damien ontfermt zich over Enzo en de twee groeien dichter tot elkaar.

Regisseur: Pierre Schöller
Acteurs: Guillaume Depardieu, Max Baissette Baissette de Malglaive, Patrick Descamps, Alain Libolt, Aure Atika, Blandine Lenoir, Judith Chemla, Philippe Dupagne, Matteo Giovannetti, Brigitte Sy en Franck Bruneau

Bekijk hier de trailer:

Lees ook:De film ‘Cherchez Hortense’, 6 juni in de bioscopen
Lees ook:Gérard Depardieu weer aan de drank
Lees ook:Franse film op DVD: l’heure d’ete
Lees ook:Acteur Bruno Cremer overleden
Lees ook:Gérard Depardieu kickt af van de alcohol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>