De rijkste man van Frankrijk (2012)

Bernard Arnault, voorzitter en CEO van het Franse bedrijf LVMH, is opnieuw de rijkste man van Frankrijk. Arnault staat, net als vorig jaar, op de eerste plaats in de lijst van 500 rijkste Fransen van het Franse magazine Challenges.

Het vermogen van Arnault wordt geschat op 21,2 miljard euro. LVMH bezit onder andere de luxe merken Louis Vuitton, Céline, Marc Jacobs en Givenchy.

Op nummer twee in de lijst staat Gérard Mulliez, eigenaar van het distributiebedrijf Groupe Auchan, met een vermogen van 18 miljard euro. Bertrand Puech en de familie Hermès, die Hermès International beheren, staan op de derde plek met 17,4 miljard euro.

De rijkste vrouw van Frankrijk is, net als vorig jaar, Liliane Bettencourt. De erfgename van L’Oréal staat op de vierde plek in de lijst van Challenges. Haar vermogen wordt geschat op 15,3 miljard euro.

Bekijk de gehele top 500 van rijkste Fransen.

Foto: nicogenin/WikiCommons.

Lees ook:De rijkste man van Frankrijk (2010)
Lees ook:Louis Vuitton meest winstgevende luxemerk ter wereld
Lees ook:Bettencourt schrapt vriend uit testament
Lees ook:‘Rijkste man van Frankrijk wil Belg worden’
Lees ook:Johnny Hallyday best betaalde artiest van 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>