Peugeot schrapt 8.000 banen

De Franse autoproducent PSA Peugeot Citroën schrapt 8.000 banen in Frankrijk. Dat heeft het bedrijf donderdag bekend gemaakt.

De fabriek in Aulnay-sous-Bois, vlakbij Parijs, wordt gesloten in 2014. In het plaatsje is een kwart van de inwoners werkzaam in de autoindustrie. De fabriek in Rennes vermindert de productie. Bij werknemers is verslagen gereageerd op het nieuws.

Vorige week meldde de vakbond nog dat het om 10.000 banen zou gaan. Peugeot moet flink bezuinigen, omdat de automarkt onder zware druk staat.

PSA is de op een na grootste autoproducent van Europa met een marktaandeel van 13,3 procent. Wereldwijd heeft het bedrijf 209.000 mensen in dienst. Vorig jaar behaalde PSA nog een omzet van een kleine 60 miljard euro, maar dit jaar verwacht de autoproducent flink verlies te zullen lijden.

Lees ook:‘Peugeot wil 10.000 banen schrappen’
Lees ook:Meerderheid Fransen: ‘Frankrijk is bankroet’
Lees ook:Champs-Elysées is duurste winkelstraat van Europa
Lees ook:Niet eens met de directie? Gijzelen!
Lees ook:Air France gaat reorganiseren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>