Louvre Museum opent vestiging in Lens

Het Louvre Museum heeft een vestiging geopend in het Noord-Franse stadje Lens.

Het nieuwe museum is geen “bijhuis” van het Parijse Louvre, maar een volwaardig museum. Het transparante gebouw is ontworpen door het Japanse architectenbureau SANAA en wordt door kenners omschreven als “ruim, licht en modern”. Het museum bevat onder andere een 125 meter lange gallerij: la Galerie du Temps, met een overzicht van de kunstgeschiedenis.

Lens is een voormalige mijnstad in het noorden van Frankrijk. “Lens is een plaats die heeft geleden onder elke crisis en elke oorlog”, aldus museumdirecteur Henri Loyrette. Hij hoopt dat de nieuwe vestiging van het Louvre een impuls kan geven aan de regio. Het eerste jaar verwacht het Louvre-Lens 700.000 bezoekers, daarna gemiddeld 500.000 per jaar. De bouw van het museum kostte 150 miljoen euro.

Het Louvre-Lens Museum is op 4 december 2012 officiëel geopend door president François Holande. Vanaf 12 december is het nieuwe museum open voor het publiek.

Bronnen: Metro, Deredactie.be, Le Monde.

Lees ook:Ontdek het Louvre
Lees ook:Louvre opnieuw meest bezochte museum ter wereld
Lees ook:Het Arabische Louvre opent in 2013
Lees ook:Stripexpositie in het Louvre
Lees ook:Louvre zoekt sponsors voor werk Frans Hals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>